10 podcast tips

Fredagspodden - Drivs av Hannah & Amanda som pratar om massa blandat, ofta händelser de varit med om i vardagen. Jag tyckte denna podd var bättre förr, då drog de massa roliga anekdoter och historier. Nu handlar podden istället väldigt mycket om livet och hur man ska ta tag i det. Bra i och för sig, men inte lika underhållande. Oavsett så är både Hannah och Amanda väldigt härliga.

Måndagspepp - Två unga tjejer, Hanna & Ellinor som alltid är väldigt peppande och glada. Jag gillar när poddar har specifika ämnen de pratar om i varje podd, vilket denna podd har. De ger även mycket tips inför olika saker, så som att flytta hemifrån, resor, studenten m.m. Skön podd att lyssna på då man inte behöver koncentrera sig så mycket för att hänga med.

Alex & Sigges Podcast - Kan inte säga att jag lyssnar jätteofta på denna, men ibland när jag får feeling tycker jag den är riktigt bra. Det gäller dock att vara koncentrerad och verkligen kunna fokusera på podden för annars går allt in i ena örat och ut ur andra, i alla fall för mig. I podden diskuterar de vardagshändelser och analyserar väldigt mycket, de djupdyker i nyheter, lägger fram udda funderingar och analyserar vardagliga händelser.

Mathilda och Andra Blogpod - En pod med stor igenkänningsfaktor just eftersom de är i min ålder. Även här har varje avsnitt ett klart tema vilket jag gillar. De pratar om allt från Familjen och kärlek, till synen på träning. I podden skrattas det mycket och den känns inte så seriös och "tung" som många andra poddar som tar upp dessa ämnen kan göra. Nu i studenttider har jag tyckt det är extra intressant att lyssna eftersom de båda har tagit studenten i år och pratat mycket om det.

P3 Dokumentär - En podd som varje avsnitt är en ny dokumentär om en händelse eller historia. Sjukt intressant att lyssna på och väldigt fängslande. Jag har än så länge lyssnat på "Kidnappningen av Ulrika Bidegård" (Tips!!), "Svenska kuppen mot Scientologerna 1996" samt en om terrorattackerna mot WTC. Alla väldigt intressanta på sitt sätt.

Michaela & Dasha - Denna podd sänds inte längre men det är supermysigt att gå tillbaka och lyssna på gamla avsnitt. Podden handlar enbart om kärlek och de vrider och vänder på ämnet väldigt mycket, ger tips, hjälper lyssnare och kommer med kloka råd och värderingar. Väldigt bra om man har funderingar kring ett specifikt ämne kring kärlek.

Relationspodden med Bingo och Katrin - Här svarar Bingo och Katrin på läsarfrågor som skickas in om olika annorlunda relationsproblem. Väldigt underhållande att lyssna på. Gillar att de ofta tjafsar med varandra, har starka åsikter och inte trippar på några tår utan verkligen säger vad de tycker. De har i vissa frågor ganska skilda åsikter.

Serial - En podd om ett mord som skedde på 1990-talet. Under avsnitten får du följa en reporter som undersöker detta fall, allt från alibi till motiv. Det framgår ganska snabbt att personen som är dömd kanske faktiskt inte är skyldig till mordet och du vill genast veta mera.

Sandra & Michelle - Även denna podd har uppehåll just nu, men jag hoppas att de kommer tillbaka. Sandra & Michelles podd skiljer sig lite från andra poddar då de tar upp väldigt random ämnen. Det har pratats om djur, sagor och konspirationsteorier. I varje avsnitt har de en veckans lista där de listar roliga saker kring ämnet. Mycket annorlunda och roligt material i denna podd. De verkar även vara väldigt gulliga personer och det skrattas väldigt mycket. Lever sig in i varje ämne gör de också.

P3 Om - En inte så jättespännande men desto lärorikare podd. Händelser, event och situationer runt om i världen tas upp och förklaras från början. Avsnittet är väldigt korta och enkla, allt för att du som lyssnare helt enkelt ska förstå vad det hela handlar om. Bra om man känner sig lite lost kring något ämne.

Gillar

Kommentarer

claratime
claratime,
åh poddar är kul 😊
nouw.com/claratime
isaaa_,
men supermegatack för tips!
isabyl.devote.se
alice.linnea,
Åh älskar poddar, tack för alla tipsen! Hoppas du har det helt underbart i USA!
alix.blogg.se