13 Saker att göra en regnig dag

Detta inlägg är en repost på ett inlägg som jag skrev i somras när det bara regnade och regnade, men det tål att upprepas, speciellt i mörka vintertider som dessa.

- Bunkra upp i sängen med massa kuddar och filmer och ha filmmaraton en hel dag. Bjöd över en kompis och gör det till en mysig grej.

- Passa på att läsa en bok. Att läsa på en sandstrand i alla ära, men det är så mycket mysigare att krypa ner i sängen och läsa en riktigt bra bok samtidigt som regnet smattrar mot rutan.

- Trotsa regnet och ta dig ut. Att bli blöt är bara jobbigt innan/i början, när du väl är blöt kan du lika gärna bli dygnsur. Det kan faktiskt vara ganska härligt. Ta dig ut på en springtur i ösregnet och bara låt dig bli helt jäkla blöt.

- Gå på bio. Det kommer alltid massa nya bra filmer under sommaren, men vem vill sitta inne när solen skiner? Passa på att gå på bio när vädret inte är på din sida.

- Åk till ett mysigt café och spendera dagen där. Antingen ensam tittandes på människor eller med en nära vän.

- Testa ett nytt smarrigt recept. Varje sommar tänker jag att jag ska baka och laga massa mat, men det hinns aldrig med då man inte vill stå inne i köket. En regnig dag är perfekt för matlagning. Kanske en pizza helt från grunden? Eller ett riktigt gott och avancerat bakverk? Ju mer avancerat desto roligare blir det, då måste du verkligen lägga ner tid och energi. Strunta i kladdkakan denna gång.

- Skriv eller rita. Jag är alltid som mest kreativ när jag sitter på landet eller inne i min säng när det regnar utanför. Passa på! Riktigt mysigt är det också.

- Googla på youtube efter något nytt spännande att testa. T.ex. hur du gör latte art som en äkta barista eller hur du får till den perfekta sminkningen inför sommarfesterna.

- Möblera om i rummet. Ma favourite thing to do när jag får tråkigt. Hela rummet känns nytt och spännande.

- Fota självporträtt. Sök på internet efter inspiration och kör på en riktigt häftig fotografering av antingen dig själv eller kanske en kompis.

- Lägg ner tid på en personlig present. Är det någon i din närhet som snart fyller år? Inget är så uppskattat som en personlig present. Jag gav en av mina bästvänner bl.a. en egengjord bok med massa texter, bilder på oss, saker vi ska göra i sommar osv. när hon fyllde 18. Både kul att göra och kul att ge bort.

​Sätt dig ned med en kalender ​och planera in kommande veckor fram till sommaren (eller endast några veckor framåt) och boka in en rolig grej minst varje vecka, planera gärna in flera middagar, fikor och andra sorters dejter med kompisar, kanske på nya ställen du alltid velat testa. På så sätt har du massa roligt att se fram emot. 

- Lyssna på musik och skapa dig en riktigt bra spellista. Sök på låtar, gå igenom vänners spellistor och verkligen djupdyk i spotify för att sätta ihop en epic sommar-spellista.

  • Postad i: Listor

Gillar

Kommentarer

moahakansdotter
moahakansdotter,
Åh vilket bra inlägg!! Inspirerad till tusen!
nouw.com/moahakansdotter