8 maträtter att laga i höst

Kantareller i alla olika former! Älskar, älskar gräddiga kantareller på en stekt surdegsmacka men det är ju lika gott i en mumsig pasta. Recept på kantarelltoast & Kantarellpasta

I oktober är det ju kanelbullens dag så självklart är hösten en perfekt tid för att baka kanelbullar. Godast är de precis nygräddade med ett kallt glas mjölk.

Vi går mot kyligare tider, bort med de svala sommardrinkarna och fram med den varma chokladen. Inte mycket slår något gott och varmt att dricka när man är frusen och kall. HÄR hittar ni 9 olika recept på varm choklad.

Testa en ny spännande ingrediens! Vad sägs om pumpa? Testa pumpa och getostpizza eller en vegetarisk pumpa och spenatlasagne.

För att göra söndagskvällar lite mysigare brukar vi ibland äta en tidig middag och sedan baka scones som kvällsmål och servera tillsammans med te, ostar, marmelad osv. Supermysigt är det. Har du tröttnat på vanliga scones finns är två spännande recept: Nötscones och blåbärs och hallonscones.

Mustiga grytor är en perfekt middag en mörk och kall höstkväll! Boeuf Bourguignon eller Chicken tikka masala är två goda favoriter.

Pajer är den perfekta efterrätten till hösten! Gärna äppelpaj med egenplockade äpplen men jag måste erkänna att denna blåbärs och nektarinpaj ser riktigt god ut. Vill man skippa sockret kan man hålla sig till en nyttig och vegansk blåbärs crumble.

​Soppor är även det en perfekt middag eller lätt lunch. Svampsoppa är en favorit men jag tycker även att denna soppa ser spännande och härlig ut.

​Bilder från min Pinterest

Gillar

Kommentarer

shoemania.kontakt,
Åh vad hungrig jag blev nu, haha! Allt ser så gott ut!
shoemania.se
hanna.horda
,
Vad heter du på pinterest? Hade varit kul och följa, för du har så bra smak när det gäller fina bilder!
beti.esti-2018
,
ÅH! Älskar verkligen detta! Kan inte du göra flera!:)