Surfing och yoga

Dagarna i Canggu har passerat snabbt. Jag och Alva har kört vårat yoga och surfläger. Med Surfingen har det varit blandade känslor. I förrgår var vågorna enorma och första gången det kom en flera meter hög våg hade vi inte fått instruktioner om hur vi skulle hantera den. Så vågen sköljde över mig och jag funkade runt i vattnet, visste inte vad som var upp och ner, slets i stycken åt alla håll och kanter och hade ingen aning om när jag skulle få komma upp till ytan för luft igen. Det var läskigt och obehagligt. Därefter fick vi såklart instruktioner om hur vi skulle hantera dessa vågor, men det var en aning försent..

Vi båda blev därför ganska otaggde på Surfingen. Tur att gårdagen visade surfing från sin bästa sida. Havet var mycket lugnare och bättre för oss nybörjare. Vi tog nästan varje våg så jag fick verkligen chans att öva på svängar, positionen osv. Det är alltid roligt när det går bra!

Yogan har vi nu haft två utav tre pass. Vi yogar i den mest typiska yogastudio man kan tänkta sig. Alla sitter i en stor sal i en koja uppbyggd av bambuskott, det är högt i tak, framför oss finns ingen vägg utan det är helt öppet mot naturen och man kan höra fåglarna kvittra. Instruktören är en medelålderskvinna som jag antar har lämnat sitt jobb hemma för att fokusera fullt ut på yogan. Det är spännande att få uppleva allt det här.

Annars kantas våra dagar utav mat, som ni kan se på bilderna. Matupplevelserna vi har fått har i canggu är inte att leka med. Maten är otroligt god.

Idag ska vi på ett pool party innan vi lämnar Canggu för uluwatu.

Gillar

Kommentarer

Första intrycket av Canggu

Efter 1,5 dag här i Canggu är mitt första intryck följande: det är långt ifrån ett paradis med turkost vatten och kritvita stränder, här är stränderna större, mäktigare och i havet mycket mer vågor ( ganska uppenbart så det är en surfstad). Staden är soft och stämningen avslappnad. Det finns supernajs caféer exakt överallt, massa god fräsch och billig mat, naturen är vacker och människorna är väldigt trevliga.

Igår åt vi lunch på cafe organic, badade i havet och försökte få grepp om staden. Det är alltid lite otryggt och jobbigt att komma till ett nytt ställe man inte känner så väl. Som tur är brukar det lägga sig.

Idag har jag och Alva haft vår första surfdag! Vi har bokat ett surf och yoga camp de kommande tre dagarna. Vi bor på ett hotell och har tre surflektioner samt tre yoga sessions. Att surfa idag var hur kul som helst! Ansträngande helt klart, men superkul! Jag tog mig upp på några vågor men tajmingen och balansen är svår. Tur att vi har en hel del tid för träning.

Gillar

Kommentarer

Hej då Koh Tao

Igår lämnade vi Thailand och Koh Tao för nya äventyr. Det innebar även att vi lämnade Teo, Aaron och Sebbe som vi nu har rest tillsammans med i 13 dagar. Att lämna Teo var superjobbigt om jag ska vara ärlig. Jag har vant mig med att ha honom som resesällskap nu, och nu kommer vi inte att ses på två månader. Det känns verkligen som att något saknas. Hoppas det känns bättre snart för jag vill ju verkligen kunna njuta utav den resa jag har kvar framför mig.

Så hur var Koh Tao? Jag gillade denna ö supermycket. Vi bodde på totalt tre olika ställen, ett guest house, en dyknings resort och nu de senaste fyra nätterna på ett hotell, Simple Life resort. Bra frukostbuffé men sämre wifi, haha. Själva stora stranden där man bodde var inte så speciell men tog man taxi eller long tail kunde man komma till riktigt fina ställen. I stadens fanns även massa bra matställen och längs hela stranden låg mysiga barer och restauranger. Dagarna efter att vi tog dykarcert har bestått utav många utflykter. I tisdags hyrde vi en privat long tail båt som tog oss till Koh Nan Yuang (ni kan se det på bild nummer 7 ). Vi var dock där redan vid 9, men ön öppnade inte förrän 10 så vi fick sätta oss och spela kort i en timme. Samma dag spenderades även med en hel del snorkling, en lunch med havssuktsikt och en eftermiddag på stranden shark Bay. Där var vattnet kristallklart och längs strandkanten bredde palmerna ut sig. Superfint.

I onsdags gick vi ut. Vi drack goda drinkar på en roof top bar innan vi gick vidare till fish bowl där vi körde beer pong och dansade. Tyvärr var musiken värdelös, trots att den varit riktigt bra gången innan. På väg hem bestämde vi oss för att nattbada. Superkul såklart, men inte lika roligt när vi upptäckte att vi blivit rånade på alla våra kontanter..

I torsdags spenderade vi dagen på Sai Daeng, en supermysig, liten och genuin strand. Jag och Teo gick på upptäcksfärd längs klipporna tills vi hittade en trappa upp till resorten. Där fanns världens finaste infinity pool med en helt fantastiskt utsikt. Skulle mer än gärna komma tillbaka och bo där. Innan vi åkte hem tog vi ett stop förbi High Bar där vi kollade på den fina solnedgången. Till middag blev det kycklingkebab från ett gatustånd samt thailändsk pannkaka med nutella och jordnötssmör till efterrätt. Drömmarnas dröm. Därefter slocknade vi på rummet ganska tidigt.

Igår började då resan från Koh Tao mot Bali, där jag äntligen befinner mig just nu. Vi tog först en speed bpt båt i två timmar (denna gång lyckades vi undvika sjösjuka och illamående) sedan var det buss i 9. Framme I Bangkok klockan 23 letade vi upp något att äta innan vi tog oss till vårt hostel. Där fick vi 2,5 timmars sömn innan klockan ringde 02:45. Puh! Det var nämligen dags att ta sig till flygplatsen. Vårat plan till Bali gick 06:05 och landade sedan 11:30 lokal tid. 13 dagar med surfing, sol och bad, caféhäng och nya upptäckter har vi nu framför oss.

Gillar

Kommentarer