Skydive i Taupo!!

Att hoppa från ett flygplan 4000 meter upp i luften och sedan falla helt fritt i 45 sekunder - wow bara wow. Det är få gånger man upplever något så häftigt. Vill bara göra det igen och igen. Ni måste hoppa fallskärm om ni får chansen!

Gillar

Kommentarer

New Zeeland

Nu lämnar vi sydön på Nya Zeeland för några dagar på nord ön. Vi har haft den så himlans bra under dessa veckor. Vi var sett SÅ vackra platser och framförallt träffat så många härliga, fina människor. Allt man kan önska. Att backpacka i Asien kontra Nya Zeeland är som natt och dag. Två helt olika upplevelser och jag är glad att jag får uppleva dem båda. I NZ har vi verkligen fått nya vänner som vi har rest, bott, festat och umgåtts med ganska intensivt de senaste veckorna. Det var jättetråkigt att säga hejdå för några dagar sedan när vi lämnade Queenstown, men team Sweden ska vidare norr ut.

Bergsbestigning i 6 timmar, världskända burgare, osannolikt maffiga utsikter, frisbee golf, tacomiddagar, temafester, bubbelbad, hiking som gått fel, kortspel, bonfire, chipong, milky way, promenader, konstiga busschaufförer, kakor och sol varvat med kyla får sammanfatta de två senaste veckorna.

Gillar

Kommentarer

Man måste komma ihåg att det finns en baksidan också

Om Gili Trawangan har jag lite delade meningar. Det har säkert varit hur fint som helst förr, men då regeringen alldeles nyligen bestämt att alla restauranger längs stranden ska rivas så är det tyvärr ganska fult och kaosigt på sina ställen just nu. Längs stranden ligger det stora betong- och cementblock, står övergivna toaletter i ruinerna av restaurangen och ligger en massa skräp vid vattnet. Absolut går det att hitta fina och rena ställen om man letar och bortser man från smutsen är ön fin och vattnet kristallklart. På bilderna från vattnet ser det ju hur fint som helst ut till exempel. Men man får inte glömma att instagram och bilder bara är en utvald del utav verkligheten, alla bilder har baksidor och på gili är baksidan tyvärr ganska illa.

Så här såg det ut längs bort på stranden. Detta är ju dock extremfall med toaletten och allt, plus att bilden är tagen i dåligt väder vilket bara förstärker känslan.. Men ni förstår vad jag menar? Vi tänker mycket på det här när vi reser, men det framgår inte alltid i text och bild. Och så tänker jag mycket på alla de underbara och snälla människor som vi mött i affärer, hostels eller liknande, som jobbar varje dag, dygnet runt, i princip. De fastnar kanske inte på bild men dem lämnar stora intryck i mig. Jag tar med mig så mycket nya erfarenheter och lärdomar från denna resa. Det ska bli kul att se vilka reflektioner, tankar och insekter som Nya Zeeland och Australien har att ge.

Gillar

Kommentarer