Titta vem vi har här!

Idag har jag och min familj varit och hälsat på världens sötaste lilla valp, vår sötaste lilla valp rättare sagt. Japp jag (vi) ska bli hundägare!! Detta bestämdes medan jag var bortrest, blev så glad när jag fick första meddelandet om att det ens var på tal att köpa en hund. Min familj hade redan varit och hälsat på henne men jag vill självklart dit jag med. Dock kan vi hämta henne först den 18 maj, men som jag längtar!! Hon är så mysig och söt. Det blir första husdjuret för vår familj så vi alla är lite nervösa, men det ska nog gå bra ;)

Hur ska jag annars fira Valborg? Just nu är jag hemma hos Teo ute på Värmdö. Vi ska gå till en brasa efter middagen och sen ska vi hem till Sebbe och träffa lite folk. Hoppas ni får en härlig Valborg! Tänk att det redan är maj imorgon.

Gillar

Kommentarer

Om att resa i 3 månader och sen komma hem igen


Nu har jag varit hemma i 4 dagar. 4 dagar är ju ingenting egentligen. Det känns fortfarande helt overkligt att jag är hemma, jag vaknar fortfarande upp 05:30 och undrar var jag är. Men samtidigt så känns det också hur naturligt som helst. Det är förvånansvärt hur enkelt man faller tillbaka i gamla vanor och rutiner.

Det har känts tryggt och skönt att komma hem, hem till familjen, till ett fullt kylskåp, till Sverige, till min egen säng. Men samtidigt känner jag mig så vilse och ångestfylld. Nu är det stora äventyret över. Det är slut. Självklart kommer jag resa och uppleva fler saker i framtiden, men de senaste åren har det varit just denna resa jag sett fram emot och längtat efter så extremt mycket. Och nu är den över. Jaha vad gör man nu då?

Allt här hemma känns precis som vanligt, det ser exakt lika dant ut som när jag lämnade. Människorna är dem samma. Mitt rum är sig likt. Maten jag lagar till lunch, frukost och middag är samma som alltid. Men jag är inte den samma. Jag har, tillsammans med mina bästa vänner, fått uppleva så otroligt häftiga, spännande, roliga och lärorika saker. För trots att jag är ledsen att resan är slut kommer jag tillbaka med ett stort leende på läpparna. Jag är så glad över denna resa och de senaste tre månadernn. Dagboksidorna är nedklottrade med berättelser och äventyr, mobilen och kameran är sprängfylld med bilder och i huvudet samlas mängder av nya , fina minnen.

Vi har fått uppleva så mycket på en och samma resa, allt och lite till. Det är nog därför som det känns så konstigt att komma hem igen. Jag har varit med om något helt fantasiskt, och så kommer man hem och här har tiden stått stilla. Det är nog svårt för en utomstående att sätta sig in i hur det är att vara på resande fot i tre månader. Man försöker förklara, men ingen riktigt förstår. Varje land i Asien (Thailand, Singapore och bali) gav oss skilda upplevelser. Nya Zeeland var ytterligare en helt ny upplevelse och även Australien är en berättelse i sig. Ta bara våra boenden som exempel; vi har bott på allt ifrån fräscha hotell med hotellfrukost till sunkiga hostel med kackelackor i köket till bra hostel för 60 kr natten till ett lyxigt hus med pool och havsutsikt. Eller ta människorna vi mötte som ett annat exempel. Alla backpackers var så olika beroende på vilket land vi var i, och vår relation till andra människor likaså. I Asien träffades man på ett hostel i några nätter och sågs sen aldrig mer. I Nya Zeeland åkte vi buss genom landet med samma gäng människor, vi bodde tillsammans, vi gjorde aktiviteter till sammans och vi blev till slut riktigt bra vänner. Det är kontrasterna som gör allt så spännande, jag är så glad att fick besöka alla länder som vi faktiskt besökt. Jag är så glad för alla fantastiska människor vi har träffat, all god mat vi ätit, alla vackra platser vi sett, alla aktiviteter vi gjort, alla promenader, alla kortkvällar, alla skrattanfall, alla allsångs-moments, alla utekvällar, alla simturer, alla djupa samtal, alla diskussioner om när vi ska släcka lampan, alla bussresor, alla hostelupplevelser, alla matlådor, alla storhandlingar, alla stranddagar, alla upptäckter, alla insikter, ja jag skulle kunna fortsätta i en evighet..

Självklart har vi ibland inte mått så bra och vi har haft jobbiga perioder när man längtat hem, när jag saknat Teo alldeles för mycket, när vi varit irriterade på varandra eller när saker helt enkelt inte gått vår väg. Men allting har alltid löst sig till slut och det blev ju faktiskt så himla bra. Jag tar med mig så mycket hem ifrån denna resa. Jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv, vad jag trivs och inte trivs med, vad jag behöver, och inte behöver, hur jag ska ta hand om mig själv på bästa sätt helt enkelt. Och tack vare denna resa har även många av mina relationer utvecklas. Relationen till Alva och Julia, till min familj och till min pojkvän, de har alla djupnat, tagit sig till en ny nivå. Alva och Julia har blivit som min extra familj, det var team Sweden/ AJA genom allt, vi var en oslagbar trio. Min relation till min familj har blivit mer öppen och jag har insett hur tacksam jag är för att jag har dem vid min sida. Hur otroligt mycket dem gör för mig. Och slutligen så har min relation till Teo växt sig super stark. När vi hängde på Koh Tao tillsammans kom vi närmre varandra än någonsin. Han är verkligen min andra halva.

Så tack till världens bästa Alva och Julia som ville dela hela denna resa med mig, det hade inte varit detsamma utan er. Men framför allt stort tack till mig själv som gjorde detta möjligt. Tack för att jag slet så himla hårt på jobbet hela hösten 2016. Tack för att jag stod ut med dåliga arbetstider, långa resevägar, alldeles för korta luncher och den ständiga stressen. Det var så värt det. Så så värt det.

Gillar

Kommentarer

Sista dagen på resan timme för timme

08.00 Frukost i vanlig ordning. Jag tjatar alltid på Teo att vi ska stiga upp ur sängen då jag alltid är så sugen på att få äta frukost.

08:30 Frukosten är klar och redo att ätas!

Tada!

9:00 Frukost gör sig bäst när den äts i lugn och ro med bra sällskap och en bra serie. Så that's what we did.

10:00 Är det dags att börja förbereda inför morgondagens resa. Vi städar undan i garderoben och packar ner kläderna i ryggsäckarna igen.

11:00 Bestämmer vi oss för att köra ett träningspass. Vi kör mage och några benövningar.

11:30 Träning klart!

12:00 Går vi ner till stranden. Självklart måste man njuta för fullt av solen sista dagen på semestern.

Rätt in i det kalla vattnet! Där lekte vi i vågorna tills munnen smakade alldeles för mycket salt och ögonen sved.

Vid 13:00 började magarna kurra igen och vi sa hejdå till stranden och vandrade upp mot huset igen.

Men först lite yoga på en sten

Och span på den fantastiska utsikten

14:00 och lunchen var i magen. Då ville även Rocky bada. Så vi tog med honom till klipporna där hundar får bada. Där sprang Teo runt och lekte med Rocky medan jag ägnade större delen av tiden åt att sola och fota.

15:00 tillbaka i huset där vi tog en nap och vaknade inte förrän en timme senare

16:00 började vi vår cykeltur med första anhalt bondi. Där köpte vi jordgubbar och sushi till kvällens picknick. Sedan började cyklingen upp för den långa backen uppåt.

Redan vid 17:00 går solen ner i Sydney på hösten så vi stannade längs vägen för att knäppa några bilder i solnedången. Som jag älskar kvällsljus.

18:00 Hade vi en jättemysig picknick i gräset med en fantastisk utsikt. Sista middagen, vilket kändes både sorligt och konstigt. Kunde liksom inte ta in att jag skulle lämna underbara Sydney dagen där på?

Resterande del av spenderades hemma, vi kollade serier, laddade över bilder, fixade med packning och åt avokadomackor till kvällsmål. En perfekt sista dag.

Gillar

Kommentarer