Lufthunger

Hej fina ni. Idag har jag haft en heldag här i Uppsala. Det blev sent igår (för att vara mig en måndag, haha..) så jag tog sovmorgon till 8. Gick på en föreläsning, cyklade hem, åt lunch och pluggade. Cyklade till stan för att gå på kick-boxning med surfgänget. (insåg nu att jag inte berättat det för er, men mer om det i ett annat inlägg) och sen hem för middag och pratstund med Sofie.

En ganska vanlig dag som låter ganska bra, men det är något inom mig som ligger och gnager. Flera olika punkter i mitt liv känns fel och jobbiga. Jag vet inte om det beror på detta men jag har även, sedan några veckor tillbaka, återigen fått tillbaka ett problem jag kämpat med i perioder. Det är nämligen så att jag får jättesvårt att andas, det känns som att jag bara andas ytligt och får liksom inte ner tillräckligt mycket luft. Hittade en person på internet som hade beskrivit problemet bra "Det känns som att andetaget stoppas, och inte fyller hela lungan. Någon gång ibland kommer man "över" tröskeln och kan dra ett djupt, ordentligt andetag, men sedan är det kört igen." Är det någon av er som har/har haft liknande problem? Jag antar att det är något psykiskt och inte fysiskt men jag har alltid undrat var det beror på och varför det uppkommer så plötsligt. Från en dag till en annan kan andningen kännas jobbig och sedan kan det sitta i veckor/månader. Tydligen är "lufthunger" eller "kronisk hyperventilering" begrepp man ibland kallar det för. När jag googlar runt (vilket alltid skrämmer upp en) hittar jag bara äldre personer med symptomen, men ingen i min egen ålder.

  • Postad i: Vardag

Gillar

Kommentarer

Mondays

Måndag = ny vecka, nya tag! Med tanke på vad jag skrev igår så känns det skönt att börja om lite på nytt igen. Trots att mina fyra dagars ledighet nu är över.. Dock skjuter jag upp plugget en dag till. Jag missar föreläsningen idag då jag nämligen ska jobba på mitt gamla jobb under dagen. Har saknat att tjäna pengar så det ska bli skönt, haha. Direkt efter jobbet åker jag tillbaka till Uppsala för att hinna till kvällens planer. Alla tjejerna ska nämligen ha ost och vin-kväll hemma hos Sandra, det ska bli så mysigt!
  • Postad i: Amanda

Gillar

Kommentarer

Avokadotoast och bananpannkakor

Kolla vilken brakfrulle jag och Teo åt igår morse. Vi ställde ju om klockarna till vintertid igår och "vann" en timme. Så jag vaknade pigg och redo för dagen redan vid 7 på morgonen. Måste vara jobbigt att vara tillsammans med mig, jag vill alltid stiga upp så fort jag vaknar, aldrig ligga kvar och dra mig i sängen, haha.. Till slut fick jag med mig Teo upp också och vi började fixa frulle. Det blev bananpannkakor toppade med mango, hallon, kokoskvarg, rostade nötter och jordnötssmör. Till det åt vi varsin avokadomacka med tryffelsalami på rostad levain samt en hallonsmoothie och en kopp te. Muuuuummsss

Gillar

Kommentarer