Drink that water

På senaste tiden har jag verkligen försökt att dricka mer vatten eftersom det är så himla viktigt och har så många positiva effekter. Helst ska man dricka 1,5 liter per dag och då gärna utspritt under hela dagen och alltså inte ösa i sig en massa vatten drivet utan snarare gå och dricka lite under hela dagen. Ett tips är att att ha en vattenflaska i väskan, t.ex. en petflaska på 50cl som du fyller med vatten.

5 anledningar till att dricka mer vatten:

1. Det ökar energin och lindrar trötthet. Hjärnan består till stor del av vatten och ett bra vattenintag hjälper dig att koncentrera dig bättre, vara mer alert och det ökar även din energi.

2. Vatten förbättrar huden. Vatten återfuktar och håller huden fräsch, mjuk och skimrande. Även håret håller sig återfuktat.

3. Håller dina muskler fasta. Även musklerna är mesta dels vatten och dricker du mycket vatten kan du lättare hålla dem fasta.

4. Lindrar och förebygger huvudvärk och ger dig ökat immunförsvar. En stor del av all huvudvärk orsakas nämligen av uttorkning.

5. Får dig på bättre humör! När kroppen mår bra fysiskt kommer du även må lite bättre psykiskt och vara på bättre humör.

Gillar

Kommentarer

tovvsans
tovvsans,
Åh ja det borde nog alla bli bättre på, vem vill inte ha bättre hy och gladare humör liksom..
nouw.com/tovvsans
Linaerix
Linaerix,
Tänker jämt att jag ska bli bättre på att dricka vatten, brukar hålla typ en dag sen glömmer jag att dricka dagen efter :P Men man borde verkligen försöka mer!
nouw.com/linaerix
alicianiilsson
,
Asså jag måste bara säga att du är väldigt inspirerande för mig. Varje gång jag klickar in på din blogg blir jag riktigt motiverad till att göra grejer. Det bästa inläggen är helt klart när du skriver om vad du äter, träning och hälsa, tipsen till ett hälsosammare liv och tips för en mer organiserad vardag. Ville bara skriva detta för att visa att det du gör uppskattas! ♡
amandavalfridsson
amandavalfridsson,
Åh tack så jättemycket, vad glad jag blir! Kram på dig! ♡
nouw.com/amandavalfridsson