GOALS 2016

Jag avger aldrig några nyårslöften då jag ofta tycker att hösten känns mer som en nystart i och med nytt läsår i skolan, men detta år har jag satt upp lite mål att följa och eftersträva under det kommande året:

Säga JA till allt. Jag kan vara ganska låt och bekväm av mig och bland är det så frestande att bara ligga hemma och slappa och tacka nej till en utekväll, en promenad, ett träningspass eller vad som helst egentligen. T.ex. efter jobbet när man är lite trött och känner sig ofräsch och väljer att tacka nej när någon föreslår något kul. Man vet ju inte vad man missar, kanske har man bästa kvällen i livet. Hur värt är det egentligen att ligga hemma och vara uttråkad eller att lägga i den där sista växeln och uppleva ännu mer roliga saker. Eller exempelvis om man blir utbjuden på en dejt och egentligen inte vet om man är intresserad, istället för att säga nej; chansa och säg ja ändå, man vet aldrig vad det kan leda till.

SJÄLVKLART måste man ta detta med en nypa salt, man kan inte göra saker man verkligen avskyr eller inte vill, men jag tror ni förstår poängen: att vara mer spontan och postsvit inställd till saker och ting. Istället för att tänka "nej jag orkar inte" vill jag tänka "gud va kul, det måste jag göra"

Vara mer effektiv. En enkel läxa som ska göras eller ett rum som ska städas? Gör det direkt. Jag har blivit så bra på att skjuta upp saker och ting och älta dem istället för att bara göra dem och bli av med dem direkt. Då kan man istället göra vad man vill med gott samvete sedan.

Ta mer bilder på mig själv och mina vänner, fånga de minnesvärda stunderna. Jag fotar oftast mat och omgivningen och kommer sällan hem med roliga bilder på mina vänner. Oftast är det dock för att ingen vill ställa upp på bild och jag själv är så kräsen när det kommer till bilder på mig, men det är något jag vill bli bättre på: att sluta vara så självkritisk.

  • Postad i: Amanda

Gillar

Kommentarer

filippaohlsson
,
Alla målen skulle passa bra in i mitt liv, kanske borde försöka ta tag i dessa med. 😉 Såå enkelt att bara stanna hemma och kolla på serier istället för att ta sig ut, tyvärr. Haha!