GUIDE: Tvätta dina sminkpenslar

Att tvätta sina sminkpenslar är jätteviktigt för att de ska hålla länge samt för att de ska vara så snälla mot din hy som möjligt. En sminkborstar med gammalt puder och foundation samlar nämligen på sig väldigt mycket bakterier och att dag ut och dag in använda dessa penslar i ditt ansikte är då varken särskilt fräscht eller bra mot huden. Jag brukar tvätta mina borstar en gång i veckan och tycker att det är lagom.

Så här tvättar du dina borstar steg för steg:

Börja med att samla ihop alla borstar du vill tvätta samt hämta något att ställa dem i. Jag använder min väldiga tjusiga gamla kopp som ni ser.

Häll en klick schampo i botten av koppen. Har du borstar med äkta hår bör du använda schampo men annars kan du egentligen använda vanlig tvål. Häll sedan i lite vatten i glaset, så mycket att det täcker alla strån på borstarna.

I med alla borste och rör runt lite så att schampot löddrar sig. Låt stå och vila i ungefär 10-15 minuter för att det ska bli så enkelt som möjligt att tvätta bort sminket sedan.

När det är dags att börja, ta då upp en borste och rör omkring den lite på din handflata och skölj med vatten för att få ut smink + schampo.

Kör sedan en runda till, dvs. tryck ut en liten klick tvål, rör runt borsten i tvålen och sedan runt på handflatan så att det löddrar sig som på bilden. När löddret är vitt är borsten ren.

Skölj försiktigt borsten med lite vatten och krama lätt ut borsen från botten till toppen. Lägg sedan borsten på tork och se till att själva stråna på borsten ligger utanför handduk och avsats (att de sticker ut en bit utanför vill säga) så att vattnet kan rinna av och inte ligga kvar i penseln.

Sedan är det bara att vänta tills penslarna torkar och du har rena och fina penslar igen!

Så här ser sminkvattnet ut där jag från början ställde mina penslar. Supermysigt va?

Gillar

Kommentarer

rebeckai
rebeckai,
Tack för tipsen!
nouw.com/rebeckai
moamariaandersson
moamariaandersson,
Super fin blogg 😊
nouw.com/moamariaandersson
pahlin99,
Bra inlägg! 😃
photobyemelieee.blogg.se