Hur jag redigerar bilder - före & efter

Jag är ingen höjdare på att förklara hur jag redigerar mina bilder, men eftersom det är väldigt efterfrågat kommer här en liten snabb genomgång på hur jag har gjort:

Jag redigerar alltid mina bilder på i princip alltid på samma sätt. Eftersom jag fotar i RAW är bilden från börjar lite grådaskig och jag redigerar den först i Camera Raw för att fixa till detta. I camera raw gör jag tonerna i bilden lite gulare och lite mer rosa, ökar exponeringen, kontraster, lyster och mättnad och minskar högdagar och svärtan samt ökar skärpan.

Sedan öppnar jag bilden i photoshop där jag först gör en vanlig redigering på alla bilder, dvs. ändrar runt lite i olika lager så som kurvor, kontrast och intensitet, mättnad, färgbalans, selektiv färgändring och övertoningskarta. Jag ändrar inte så mycket i varje lager utan gör mest mindre justeringar. Här är det bara att testa sig fram, öppna upp olika lager och dra i de olika reglagen för att se vad som händer. 

Därefter gör jag lite extra redigeringar ifall det skulle behövas. Bild 1 var klar och behövde inte inte fixas till. Bild 2 beskar jag, ljusade upp/ mörkade ner valda delar av bilden (t.ex. ljusade upp hallonen och mörkade ner bordskivan) och redigerade bort bordskanten så att den inte skulle synas. Bild 3 ljusade jag upp i vänstra hörnet för att få bort den mörka skuggan där och beskar även bilden lite. Redigerade även bort störande hårstrån från halsduken.

Gillar

Kommentarer

saharbolourian
saharbolourian,
Väldigt hjälpsamt!
nouw.com/saharbolourian
amandavalfridsson
amandavalfridsson,
Kul att det hjälpte!
nouw.com/amandavalfridsson
Evans
Evans,
Ett jätte bra inlägg!
nouw.com/evans
amandavalfridsson
amandavalfridsson,
Tack, kul att höra!
nouw.com/amandavalfridsson
veranoj
,
Du borde göra fler fotoinlägg! på din förra blogg lade du upp flera fina (jag säger INTE att de bilder du fotar nu är fula) bilder i veckan, fototips, redigeringstips osv, det var så himla himla inspirerande och roligt!!
amandavalfridsson
amandavalfridsson,
Åh jag ska verkligen försöka, men det är svårt att fixa fotoinlägg när man inte riktigt vet vad man ska tipsa om. Nu i vinter har jag inte heller haft tid till att fota, men förhoppningsvis blir det bättre med det nu till våren! :)
nouw.com/amandavalfridsson
rebecka_smulan,
Vilka bra tips! Tack! http://rebecka.for.me/
rebecka.for.me/
emmaskarolina
emmaskarolina,
Hur ljusar/mörkar man specifika områden i bilden? 😊
nouw.com/emmaskarolina