Hur jag redigerar bilder - före & efter

Jag är ingen höjdare på att förklara hur jag redigerar mina bilder, men eftersom det är väldigt efterfrågat kommer här en liten snabb genomgång på hur jag har gjort:

Jag redigerar alltid mina bilder på i princip alltid på samma sätt. Eftersom jag fotar i RAW är bilden från börjar lite grådaskig och jag redigerar den först i Camera Raw för att fixa till detta. I camera raw gör jag tonerna i bilden lite gulare och lite mer rosa, ökar exponeringen, kontraster, lyster och mättnad och minskar högdagar och svärtan samt ökar skärpan.

Sedan öppnar jag bilden i photoshop där jag först gör en vanlig redigering på alla bilder, dvs. ändrar runt lite i olika lager så som kurvor, kontrast och intensitet, mättnad, färgbalans, selektiv färgändring och övertoningskarta. Jag ändrar inte så mycket i varje lager utan gör mest mindre justeringar. Här är det bara att testa sig fram, öppna upp olika lager och dra i de olika reglagen för att se vad som händer. 

Därefter gör jag lite extra redigeringar ifall det skulle behövas. Bild 1 var klar och behövde inte inte fixas till. Bild 2 beskar jag, ljusade upp/ mörkade ner valda delar av bilden (t.ex. ljusade upp hallonen och mörkade ner bordskivan) och redigerade bort bordskanten så att den inte skulle synas. Bild 3 ljusade jag upp i vänstra hörnet för att få bort den mörka skuggan där och beskar även bilden lite. Redigerade även bort störande hårstrån från halsduken.

Gillar

Kommentarer

rebecka_smulan,
Vilka bra tips! Tack! http://rebecka.for.me/
rebecka.for.me/
emmaskarolina
emmaskarolina,
Hur ljusar/mörkar man specifika områden i bilden? 😊
nouw.com/emmaskarolina