Hur jag sminkar mig

När jag var i usa införskaffade jag mig lite nytt smink så här kommer därför ett uppdaterat inlägg om hur jag sminkar mig, som ni frågat efter.

Bas

Bare Minerals (NY!) - används på sommaren när man är brun och inte behöver så mycket täckning. Ger ett väldigt fint och neutralt resultat, ser inte kaxigt ut alls. Nackdelen är att det inte täcker så bra (om man inte använder mycket) och kan åka av under dagen.

Clinique foundation even better - Denna foundation använder jag när jag är lite ljusare i hyn och vill täcka mer. Oftast under vintern när man är blek och trött. Tycker resultatet blir väldigt bra och själva krämen är lätt att arbeta ut i ansiktet både med handen eller borste, varken för tjock eller tunn.

Contour

Anastasia Contour Kit (NY!) - Denna har jag inte hunnit använda supermycket, men använder den främst när jag vill vara lite extra fin, alltså inte till vardags. De lite gråare bruna färgerna är perfekt för contouring, att lägga under kindbenen då man helst inte ska ha en för brun färg där. Även highlightern är jättebra, det finns både med lite glitter och utan.

Bronzer från Sephora - Använder denna under sommaren när jag är brunare och lägger lite lätt under / på kindben.

Bronser från Loreal - Denna använder jag till vardags under vintern när jag är blekare i huden för att det inte ska vara lika stora kontraster och inte lika tydligt.

Rouge från Clinique - Lägger ibland lite lätt rouge på kindbenen och in mot näsan på den lilla utbuktningen som blir när man ler. Tycker att rouge ger lite mer liv i ansiktet. Vill man undvika att allt ser för platt och livlöst ut tycker jag att rouge är bra för att liva upp en aning och ge lite färg. Lägger bara väldigt lite, inte så att det syns tydligt utan bara en liten aning.

Ögonbryn

Anastasia dipbrow (NY!) - En gel för ögonbrynen som jag applicerar med en spetsig tunn pensel från make up store. Tycker att ögonbrynen blir väldigt skarpa och bra med denna färg, det går att få till en tydlig kant om man vill det. Tyvärr tycker jag färger är lite för mörk och grå för mig. Jag köpte ändå den ljusaste färgen, blonde, men kanske är det att jag inte är van vid tydliga ögonbryn.

Ögonbrynspenna från H&M - Denna penna tycker jag funkar utmärkt. Färgen är ljus men lite mer åt det brunare hållet. Är pennan vässad går det att få till en skarp kant även här.

Ögon

Mascara från Clinique - En bra mascara som ger långa fransar, kan dock smula i slutet av dagen.

Mascara från YSL - Superbra mascara som separerar samt ger långa och fylliga fransar. Svår att tvätta bort dock men håller å andra sidan hela dagen.

Mitt nästa köp är en ögonskuggspallet för att kunna använda det när jag ska på fest och liknande.

Läppar

Carmex - Använder nästan aldrig något på läpparna med om de är torra använder jag mig av läppbalsamet carmex.

Läppglans från Oliv - Ett random läppglans som jag kan använda en liten aning av om man ska iväg på något speciellt.

Finish

Prep + Prime spray från MAC - avslutar alltid med några sprut från denna spray. Superbra är den och gör att sminket håller hela dagen.

Gillar

Kommentarer

josephines
josephines,
Härliga tips!
nouw.com/josephines
eswensson
eswensson,
Kul inlägg 😊
nouw.com/eswensson
amandadellien
amandadellien,
Vilket bra inlägg! 😊
nouw.com/amandadellien
bryngelsson
bryngelsson,
vilka bra tips 😊
nouw.com/bryngelsson
Twolittlestars
Twolittlestars,
Anastasia Dipbrow Pomade är ju gryyym! Kul inlägg😘
nouw.com/twolittlestars
tovvsans
tovvsans,
jättebra inlägg!
nouw.com/tovvsans