It is all about planering


Alltså jag är så himla stressad just nu - inte för hur mycket jag har just denna vecka, utan för att jag vet vad som komma skall och vilket helvete jag kommer att ha när den tiden väl kommer. Ursäkta ordvalet, men alltså vecka 20-22 kommer vara så himla tuffa. Mängder av stora och viktiga grejer i skolan, två olika jobb, bloggen, körlektioner, träning, fritid osv. Vet helt ärligt inte hur jag ska klara av det... Det må ser tomt ut på t.ex. helger, men tro mig, det är stora prov på cirka 100 sidor, vilket inte alls är särskilt kul. Igår satte jag mig därför ner och ritade upp ett schema för de fem kommande veckorna, som underlättar supermycket, och här kommer därför lite tips om du vill göra som mig:


Mina bästa tips för en bra planering:

1. Skriv ner allt på ett papper så att du får en tydlig överblick över vad som ska göras och när det ska göras. Ofta går jag och oroar mig för att jag behöver ha allting i huvudet, men att skriva ner allt gör faktiskt det hela lite lättare.

2. En kalender funkar självklart superbra men jag personligen behöver något mer överblickande så att jag kan se alla veckorna bredvid varandra och se precis hur många dagar jag har mellan varje prov, hur ofta jag är ledig osv. Därför är det för mig bra att göra ett sånt här stort schema över flera veckor och sedan bära med mig en mindre kalender / eventuellt i mobilen så att jag kan kolla när det behövs.

3. Använd olika färger till olika ämnen och aktiviteter för att lättare skilja dem åt. Det kan vara skönt att se i vilket ämne du har mycket kvar att göra respektive inte mycket kvar.

4. Skriv in allt du har planerat, när du är ledig, inställda lektioner, när du har träningar osv, inte bara sakers deadline. På så sätt kan du verkligen se exakt vilka dagar du är ledig och disponera din tid efter det.

5. Vill man ta det ännu ett steg längre kan man såklart skriva in på varje dag exakt vad du ska plugga och hur mycket. Detta kan göra att du inte behöver plugga lika mycket dagarna innan proven om du sätter upp ett rimligt mål varje dag som du sedan orkar följa.

6. Kom dock ihåg att ta det lugnt och försök att tänka positivt, det är inte hela världen om du inte hinner med allt, saker och ting går alltid att lösa!

Gillar

Kommentarer

Dubbeldiagnosen
Dubbeldiagnosen,
Sjukt bra med schema, måste fixa ihop ett sånt där själv också för att hålla styr på alla här hemma 😊
nouw.com/dubbeldiagnosen
elinwieslander
elinwieslander,
Brukar också göra ett sånt sär schema, det underlättar verkligen något sjukt!!
nouw.com/elinwieslander
tovvsans
tovvsans,
vardagen går inte utan planering asso, helt omöjligt!
nouw.com/tovvsans