Mål inför hösten

För mig har alltid hösten känts mer som en nystart än årsskiftet december - januari. När hösten börjar har man lagt en härlig sommar bakom sig, avslutat ännu ett kapitel och har förhoppningsvis gjort allt de man önskade och såg fram emot. När sommaren är slut har jag alltid en massa motivation och inspiration. Jag vill blicka framåt, sätta nya mål och uppleva nya, roliga och spännande saker. Det är nu jag verkligen känner för en nystart och det är nu det också känns mest lägligt och passande för en nystart. I år har jag några riktlinjer jag därför ska sträva mot. Lite saker jag vill förbättra eller satsa mer på. Och jag känner alltid att för mig blir saker mycket mer konkreta och verkliga när jag skriver ner dem, så jag tänkte att jag skriver ner dem här och delar med dem till er.

1. Satsa mer på skolan. Jag har alltid lagt ner mycket tid på studierna och skolan, men förra året var jag otroligt skoltrött och även fast jagpluggade mycket var det inte alltid särskilt effektiv. I år vill jag var mer strukturerad och planera ännu bättre. Jag vill också orka lägga ner den där lilla extra tiden som ofta gör skillnad. I slutändan hoppas jag förstås att detta resulterar i bra betyg. Mitt högsta mål är ett A i alla kurser, men jag ska då inte bli missnöjd om jag inte lyckas hela vägen fram i alla kurser.

2. Ta tag i springningen. Just nu är jag inne i en period där jag är tveksam till om jag ska fortsätta med fotbollen eller inte. Helt ärligt känner jag att jag hellre sticker ut och springer än åker till fotbollen. Men, har jag fotbollsträning eller match på dagen så kan jag ju inte sticka ut och springa, att träna två gånger per dag känns ju lite överdrivet. Jag vill därför se till att ta vara på de dagar jag inte har fotbollsträning och verkligen ta mig ut på en springtur då. För att springa är verkligen något jag vet är bra för mig, det får mig att bli mindre stressad, lugnare och även ett sätt att rensa tankarna.

3. Se till att göra det jag vill och känner för. Jag har en tendens till att lyssna för mycket på andra istället för att lyssna på mina egna instinkter. Jag ska göra det jag vill och känner för, för det är också då jag kommer att trivas som bäst. Jag vill se till att ta vara på varje dag och göra någonting bra av den. Det handlar inte om att göra något väldigt minnesvärt varje dag, utan mer att jag ska kunna känna mig trygg och nöjd med det jag gör. Jag vill se till att njuta mer av stunden istället för att ständigt blicka framåt. Jag är en sådan person som alltid längtar efter något, men när den stunden väl är kommen har jag redan gått vidare till att längta till något annat längre fram.

Gillar

Kommentarer

Maja.frick97,
Bra mål! Jag har också mål som jag vill att jag ska klara av i höst. Så nu kämpar vi tills målen är nådda och om de inte blir det så har vi iallafall gjort vårt bästa på vägen. Kram www.healthymaja.devote.se
healthymaja.devote.se
tovvsan,
Jättebra mål ju! Vi hejar för dig!
tovvsan.blogspot.se/