Min kamera utrustning

Canon EOS 6D

Köptes sommaren 2013. Är så himla nöjd med denna kamera, älskar den verkligen. Den har Wifi vilket är hur bra som helst, den är skön och smidig att hålla i och bilderna blir väldigt fina. Detta är en fullformatskamera och ligger precis under Canons mest avancerade proffskameror.

Canon EF 50mm f/1.4 USM

Detta objektiv är ett fast objektiv vilket innebär att det inte går att zooma. Objektivet är lätt och smidigt, men ibland lite begränsande då man kan komma lite för nära ibland. Vad jag älskar med detta objektiv är den stora bländaren på 1.4 som gör objektivet jätte ljuskänsligt så att du lätt kan fota i mörka miljöer. Det blir även väldigt fin bakgrundsoskärpa.

Canon EF 24-105mm f/4,0 L IS USM

Mitt senaste tillskott i kameraväskan. Har ännu inte hunnit testa detta ordentligt när detta inlägg skrivs men jag är säker på att det är hur bra som helst. 

Go Pro Hero Silver 4

Har ännu inte hunnit testa denna så mycket men man kan verkligen göra så mycket coolt med en GoPro. Denna GoPro har skärm vilket inte de andra har och det är något som är väldigt uppskattat så att du faktiskt kan se vad du spelar in. Den tål även vatten med skalet på så du kan fota/filma riktigt coola bilder.

Stativ från Manfrotto

Minns inte exakta namnet på detta stativ men det är verkligen rejält och riktigt stabilt. Jag hade förut ett mycket mindre och billigare men jag var lite försiktig med det så det ramlade och min kamera gick sönder (förra sommaren om ni minns?) så jag valde därför att köpa ett mycket bättre och stabilare stativ denna gång. Värt de extra pengarna!

Reflexskärm 5 olika, 1m diameter

Använder aldrig detta men kan vara bra till ordentliga porträttfotograferingar när du vill ljusa upp modellens ansikte.

Har även en Canon EOS 450D + kittobjektiv som min familj har med sig som extra kamera under resor eller som jag använde t.ex. när min kamera gick sönder. En väldigt bra nybörjarkamera.

Gillar

Kommentarer

MissAssa
MissAssa,
Vad fin blogg du har Amanda 😉 Vad gärna med i veckans blogg på min blogg. Kram<3
nouw.com/missassa
in,
24-105 är inte bäst på nåt, men bra på allt. Ett perfekt reseobjektiv om man vill begränsa vikten.
kameratrollet.se
kajsaw
kajsaw,
Åh blir så sugen på en ny kamera när jag ser din! Avis😍
nouw.com/kajsaw
emmasfoton
emmasfoton,
Superfin blogg och snygga bilder! kraam! 😊
nouw.com/emmasfoton
pahlin99,
Älskar såna här inlägg, så kul ju 😊
photobyemelieee.blogg.se