Q/A - utbytet med Spanien

Hej!! På lördag så ska jag iväg på ett utbyte med klassen i Spanien och är lite nervös. Har för mig att du var på något liknande och jag undrar om du kan berätta lite om hur det var osv? Kram!

Hej! Gud så kul för dig, det är verkligen en rolig upplevelse! Jag åkte till Spanien, till Castelldefels i Januari detta år. Vi var cirka 20 personer från min skola, plus 2 lärare. Varje elev hade "en egen" spanjor som vi bodde hos och som hade ansvaret för en när vi var utan lärare. För oss var det så att vi svenskar gjorde saker med våra lärare under dagen, medans spanjorerna gick i skolan. Då åkte vi till bland annat Barcelona, Stiges (<333), träffade borgmästaren, besökte slottet osv. Dessa utflykter var alltid roliga då vi alla delade med sig av vad man gjort med sin spanjor, vad man åt, hur man hade det hemma osv. På eftermiddagarna åkte våra lärare hem och vi fick göra vad vi ville tillsammans med spanjorerna. De hade fixat massa roliga saker så som laser tag, bowling, volleyboll, shopping osv. Vi spenderade nästan igen tid hemma utan var bara i väg på massa olika saker hela tiden, något som jag tyckte var bra! På helgerna var vi helt fria och då gjorde alla lite olika saker. De flesta sa till sin spanjor vilka man ville umgås med och så fixade de lite saker tillsammans. På kvällarna träffades vi alla tillsammans och gick sen ut. 

Jag är så glad att jag åkte på denna resa för jag fick lära känna så många nya människor, dels personer i min egen skola som jag inte hade någon aning om vilka de var innan, men nu är bra kompis med, men också såklart alla sköna spanjorer. Jag tyckte ibland att det var lite jobbigt att vara ensam hos en hel främmande familj, men bortsett från det var allt verkligen så himla roligt! Jag pratade inte väldigt mycket spanska under denna resa, men fick i alla fall öva på min engelska :))

I maj kom sedan alla spanjorer hit till Sverige och bodde hos oss i en vecka. Denna vecka var ungefär samma upplägg som veckan i Spanien, vi svenskar hade våra lektioner på dagarna och på eftermiddagarna gjorde vi massa saker tillsammans med spanjorerna. Även denna vecka var superkul! 

  • Postad i: Resor

Gillar

Kommentarer

tovvsan,
Guud vad roligt!
tovvsan.blogspot.se/