Recept på godaste calzone med chevré och sötpotatis

Igår åt jag som sagt hemlagad pizza och testade ett ny, spännande kombo. Resultatet blev supergott så här kommer därför receptet som räcker till en pizza:

Börja med att antingen köpa en färdig pizzadeg vilket såklart är enklast, annars kan man som vi gjorde göra en deg från grunden. Går att googla på vilket recept som helst, vi använde detta, jätteenkelt faktiskt!

Sätt ugnen på 200 grader och skiva en sötpotatis i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt och blanda med olivolja + mycket salt och peppar.

In i ugnen ca. 15 minuter tills sötpotatisen är mjuk.

Fräs 225 g fryst spenat i olivolja på medelvärme i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan en liten vitlöksklyfta och stek i 3 minuter till. Krydda med salt och peppar efter smak.

Förbered degen genom att forma den till runda stora cirklar.

Toppa sedan en av pizzorna med allt detta smarriga ovan: spenatröran, sötpotatisen, ca 100 g smulad chevréost, valnötter (kan rekommendera lite mer än jag hade på bilden ovan, det var gott med något knaprigt i) och ringa lite honung över.

Vik över den tomma sidan och nyp till ordentligt i kanterna så att den inte släpper i ugnen. Skjuts in i ugnen, gärna under pizzafunktionen i ca 225 grader cirka 15 minuter eller tills den fått en gyllene färg.

Samtidigt som du preppar dalzonen kan man köra på säkra kort för resterande del av degen, exempelvis parma, mozza, pesto, tomater, skinka och ost.

​Ta da! en rykande färsk calzone som blev riktigt god. Helt klart en ny favorit. Pluspoäng för att den är vegetarisk. Gillar du chevré och sötpotatis är detta en pizza helt i din smak, annorlunda och väldigt god. 

  • Postad i: Recept

Gillar

Kommentarer

Daniella,
Mm, det både låter och ser väldigt intressant och gott ut!
daniellamaraui.webblogg.se
andrearobling
andrearobling,
Ser väldigt gott ut! Måste provas!
nouw.com/andrearobling
Daniella
IP: 82.99.3.229