Så får du ditt sovrum lyxigare

Jag har, som ni säkert sätt på en hel del bilder, ett sovrum som är väldigt ljust och fräscht. Men sanningen är att jag är så trött på hur mitt sovrum ser ut.. Jag vill ha ett rum med lyxkänsla, ni vet som på ett hotell när man alltid sover så gott. Här kommer därför mina bästa tips för ett lyxigare sovrum:

1. Låt sängen stå i centrum. Ha gärna en stor dubbelsäng mitt i rummet och låt resterande möbler kretsa kring den möbeln. Bäst av allt är egentligen att inte övermöblera rummet utan enbart ha det nödvändigaste samt det som är fint.

2. Textilier! Använd flera sorters kuddar i olika färger, former och material, en mysig filt och självklart ett sängöverkast, det gör så mycket!

3. Huvudgavel är något som kan tillföra väldigt mycket lyxkänsla. Det finns att hitta i väldigt många olika prisklasser, allt från billigare till väldigt dyra. Personligen gillar jag huvudgavlar som har "knappar" i mitten så att ett fint mönster bildas.

4. Tänk på belysningen. Det år viktigt att ha flera olika ljuskällor, inte endast en stark taklampa, det blir inte så mysigt. Satsa istället på en sänglampa, en golvlampa och kanske någon/några dekorativa bordslampor.

5. Glöm inte gardinerna! Beroende på vilka gardiner du väljer kan du styra känslan i rummet väldigt mycket, sammetsgardiner ger en lyxig känsla medan vita och nätta ger en fräschare känsla. Ett supertips är att inte snåla med gardinerna och även att fästa dem längs taket, inte enbart där fönstret slutar. Detta gör att rummet ser större ut och bli mycket snyggare.

6. Smådetaljerna blir pricken över i:t. Bilda små fina stiliben med böcker, ljus, blommor m.m för att få till den sista piffen samt mer personlighet till rummet.

Gillar

Kommentarer

Sarah,
Fint kollage 😊
CheerSarah.devote.se
Mikaela
,
Var hittar du alla dessa fina bilder?
Mikaela igen,
det var inte min blogg där ovan....
mikaelamaria.se