supergod och nyttig gröt - här är receptet!

Något som är riktigt bra att äta till både mellis, frukost eller kanske lunch är gröt. Jag äter sälen gröt under våren och sommaren men under vinterhalvåret känns det verkligen som en perfekt måltid. Varmt, gott och lite små mysigt att vira in sig i en filt och äta gammal hederlig gröt. Denna gröt som jag åt idag är dock långt ifrån gammalmodig, den var superfräsch och god. Här kommer därför receptet till er som vill spicea upp sin gröt lite grann:

Till en portion: Koka upp 2,5 dl vatten, 1 dl havregryn, 1 dl riven morot (eller 1 dl rivet äpple) med 1 krm kanel, 1 krm kardemumma och lite salt. Låt stå och puttra till konsistensen blir så som du vill ha den, jag gillar när gröten är ganska tjock. Ta av kastrullen från plattan och ha under omrörning i ett ägg. Se till att hela tiden blanda så att inte ägget stelnar av värmen. Toppa gröten med jordnöttsmör, granatäpple, kokos chip och eventuellt färska fikon.

Riktigt mumsigt och höstigt!



  • Postad i: Recept

Gillar

Kommentarer

sirirenander
sirirenander,
Gott det ser ut! Vad fotar du med för kamera? 😊
nouw.com/sirirenander
xouice
xouice,
måste testa! 😊
nouw.com/xouice