Svar på frågestunden!

Hej! Först och främst tack för en superbra blogg med superfina bilder!! Jag undrar hur mycket ni tjänade på ert uf företag?

Tack själv för din fina kommentar! Vet inte o jag ska gå ut med exakta siffror, men efter att vi skänkt 10% av vinsten till barn cancerfonden kunde vi alla ta tut x antal tusen kronor var. Hur najs som helst att tjäna pengar på skolarbete!

Har du några bra tips till en som ska starta UF företag?

Mina bästa tips till UF-företagare är: 1. Välj en grupp du trivs i, förslagsvis dina kompisar. Det blir så mycket enklare att ses utanför skolan, men även att våga ta diskussioner och säga vad man tycker. 2. Se till att ni alla har samma ambitioner i gruppen. Alla i min grupp var superduktiga och villiga att lägga ner tid, så inte en person sitter och gör allt arbete. 3. Sälj en egengjord produkt. Det är mycket mer slitsamt i början men så värt det sen när man står med den slutgiltiga produkten i sin hand, och att folk uppskattar det man gjort. 4. Se till att ha produkten färdig i bra tid innan jul, då säljer man som bäst.

Vilka produkter tror du sälljer bäst, liksom billiga småprylar, lite dyrare men finare/bättre saker eller något ätbart så som kakor?

Jag tror att egengjorda produkter säljer bäst, oavsett vad det är. Det känns roligare att köpa något som folk har lagt ned tid på än bara köpt in. Ätbart säljer bra, men det är extremt slitsamt att stå och laga mat inför varje försäljning. Det går dessutom inte att köpa som julklapp vilket är en nackdel.

Du gjorde ju en jättefin logga till ert företag, skulle du kunna tänka dig att designa loggor till andra uf företag? mot en viss slant förstås!

Det har jag inte tänk på, men det vore ju faktiskt superkul. Jag jobbar väldigt mycket under veckorna, men om tiden finns skulle jag absolut kunna tänka mig att ta lite betalt för att göra en logga.

Tips till de som ska driva UF företag och vill sälja en bakbok som din grupp gjorde. Tips på bra förlag som kan tryck, hur ska man tänka med allt osv osv!! 😃

Vi gjorde allting till boken själva gällande design, layout, fotografering osv. Det tycker jag är så himla roligt så det fick bli mitt huvudansvarsområde. Mitt tips är att ha någon i gruppen som vet hur photoshop, illustrator osv fungerar. Vi gjorde alla sidor i photoshop i pdf som vi sedan skickade till ett tryckeri. Det enda dem hjälpte oss med var storlek, mått osv. Minns dock inte var företaget hette. Ett annat tips är att börja i goood tid, det tar lång tid att göra en hel bok!


Vart någonstans jobbar du? 😊 Tack för en sjukt bra blogg!!! Tack snälla! Jag jobbar på en kundtjänst för ett svenskt företag. Lokalerna ligger runt Odenplan.

Det här kanske blir en för intim fråga, men har tänkt på en sak. Hur mår du? Har för mig att du för något år sedan skrev att din relation till dig själv/din kropp inte var/är helt hundra? Är du okej? <3

Tack för din omtanke! <3 Ja det har varit bättre senaste året. Men det går väldigt mycket i perioder och jag tror alltid att jag kommer ha en väldigt skev på mig själv. Senaste veckorna har det väl varit sådär, jag har varit sjuk, inte kunnat träna, jobbar mycket osv. Blir stressad av sånt och då mår jag sämre. KRAM!

Vad du planerar att göra nu efter studenten? Vad vill du hinna göra innan du börjar plugga vidare (om du nu ska plugga vidare)? Vilka länder vill du resa till och varför?😊

Hela hösten ska jag jobba massor och samla massa pengar för i vinter ska jag ut och resa med Alva och Julia. Jag vill resa till Thailand, Filippinerna, Singapore, Bali, Indonesien, Laos, Australien, Nya Zeeland nu under vår resa. Men sedan vill jag resa till Afrika, Centralamerika också. Jag vill resa till många olika länder för att upptäcka nya platser och se nya kulturer. Innan jag pluggar vill jag komma underfund med vad jag vill plugga till ;) Men ja jag ska plugga och det är något jag verkligen ser fram emot!


Kan du berätta om hur du och Teo träffades?:)

Den korta historien är att vi träffades genom vår gemensamma bästakompis Alva (Alva och Teo gick i samma klass). Den långa historien är att vi första gången träffades på Alvas födelsedags middag i december förra året. Där hälsade vi men inte mycket mer. Sen i april var han på min skiva och efter den kvällen började vi prata varje dag. Jag åkte till Bryssel kort därefter och längtade efter wifi varenda sekund så vi kunde skriva till varandra, haha. När jag kom hem började vi ses, båda våra skolor åkte på samma kryssning, vi sågs ännu mer och på den vägen är det :)

När blev du och Teo tillsammans? Vi hade ju träffats ett bra tag innan men den 9:e juli så sa vi att vi var tillsammans.

Du nämnde någon gång att du och Teo har långt att åka, var bor ni? Bor ni i olika städer? Nej, men Teo bor på Vämrdö och jag på helt andra sidan stan. Det tar 1,5 timme att åka kommunalt och cirka 45 minuter med bil. Ett av våra familjelandställen ligger jättenära där Teo bor, lite lustigt haha.

Vad lyssnar du på för slags musik? Lyssnar på mycket svensk musik, typ Maggio. Men väldigt blandat, gillar allt nästan.

Vilket/vilka fotbollslag håller du på? Inget speciellt, är verkligen inte insatt längre.

Varifrån kommer klänningen som du bär i det svarta inlägget från i måndags? Den är från Zara!

Vilken kamerautrustning använder du? Mina kamera är Canon 6D, objektiven jag har är: canon 50 mm f/1.4 och Canon 24-105 mm USM.

Vilket redigeringsprogram? Photoshop CC!

Tar du fotojobb/får du ofta fotojobb? Nja, jag har mest fotat på olika fester (50 och 75-års) men även dop. Har även fotat mina vänner när dom vill ha nya bilder osv. Blev erbjuden att fota ett bröllop en gång, men kunde tyvärr inte. Vill gärna göra mer sådant i framtiden!

Drömstad att bo i i framtiden? Vill jättegärna ha bott i New York någon gång i mitt liv.

Om du fick välja EN dröm att förverkliga, vad skulle det vara? Bilda en trygg och bra familj med ekonomi som ger möjlighet till mycket resor och lyx i vardagen.

Så vacker du är! Hur redigerar du dina bilder till instagram och bloggen? Tack snälla du! Jag har gjort en hel del inlägg om hur jag redigerar min bilder under min kategori redigeringstips, den hittar ni HÄR! Kan dock försöka uppdatera den igen och komma med nya tips. Några specifika önskemål?


Hej! Har din o dina kompisars nutellabok och den är så gryymt fin och bra!! Nu till frågorna, kommer du plugga vidare på universitet? Isåfall till vad? Kan du börja lägga ut mer outfitbilder? Håller du på med youtube? Om inte, är det något du skulle kunna tänka dig att göra? Ha det bra! Men åh tusen tack!! Så kul att höra! Ja det kommer jag göra, som det ser ut nu inom ekonomi, men jag vet inte riktigt. Skulle även vilja bli läkare. Jag håller inte på med youtube, men det vore roligt att göra det då jag kollar youtube videos nästan varje dag. Gillar dock inte att höra min egen röst, jobbigt att redigera då haha ;) Ska försöka med mer outfit bilder också!

Har du tips på några bra böcker du har läst? Älskar Keppler serien och Harry Potter-böckerna när jag läste dem. Gillade även Livet efter dig sen minns jag inte de senaste jag läst.

Hur trivs du med ditt nya jobb/nya vardag? Åh jag vet inte. Jag saknar att gå i skolan och träffa kompisar, chilla runt i skolan (haha) och komma hem mycket tidigare. Men det är kul att jobba också, och jag får bara se till att planera min tid mer effektivt.

Var köpte du din fina studentklänning? Tack! Den är från Zara :)

Tycker din blogg är väldigt fin och inspirerande & du tar så fina bilder! Tack snälla snälla du!!

Gillar

Kommentarer

majasl
majasl,
Gud vad fina bilder på dig (den i headern och den liknande i detta inlägg)! Verkligen superfint redigerat! SKulle inte du kunna göra ett inlägg om hur du redigerade dem? 😊
nouw.com/majasl
Malinholm
Malinholm,
Ebba
,
Kul att läsa!! Kan inte du börja med youtube?
annaaurusell
annaaurusell,
Hej! Jag och några kompisar funderar på att skaffa ett UF företag och undrar om man är tvungen att betala skatt? Eller finns det några andra avgifter man är tvungen att betala in? Tack på förhand! 😊 Kram!
nouw.com/annaaurusell