Svar på frågestunden del 2

Vilka bloggar läser du? Läser tyvärr inte så många bloggar i nu läget. Kan göra ett inlägg med alla bloggarna jag läser.

Hur lång är du? Jag är 167 cm lång! Hoppas på att bli 170 åtminstone. 

Hur mycket väger du? Det håller jag för mig själv

Favoritplagg just nu? Jag gillar min nya blus från Odd Molly 

Hur kommer du klä dig i höst? Vet inte om denna kommentar är helt feltänkt eller inte.. Men jag har i alla fall inte tänk på höstens kläder än.

Vad får du inspiration ifrån? Allt ifrån tumblr, instagra, bloggar, tidningar osv. osv.

Favorit outfit? (Visa bild) Gud så svårt! Men nu till sommaren skulle jag nog säga min svarta kjol, vitt linne med spagettiband eller min svarta klänning + väska, raybans och ballerina/ converse/ ormskinsneakers. Har ingen bild på detta i nuläget, men jag får se till att fota när jag väl har det på mig. 

Har du någon dold talang, isåfall vad? Nej tyvärr inte. Inte vad jag vet om i alla fall, haha!

Har du komplex över dig själv, isåfall vad? Gud vilket hemsk fråga egentligen. Jag vill inte sitta och peka ut mina fel, men ja, självklart har jag komplex.

Vad var det som var att du såg en speciell syn på mat och kommer alltid att ha det? Berätta mer! Har skrivit lite om detta förut, men ja jag hade helt fel syn på mig själv och åt typ ingenting på grund av det. Tyvärr kommer det troligen alltid att sitta kvar, lite, lite.

Jag tränar verkligen supermycket och behöver verkligen tips på bra mellanmål som är hyfsat nyttiga? Hur mycket ska man äta? Är ett bra mellanmål en grov macka med ägg etc? oj, jag är ju verkligen inte ett proffs på detta eller så. Hur mycket man ska äta beror på verkligen från person till person och hur mycket man tränar. Om du kollar igenom kategorin tips-övrigt så har jag tipsat om ett par mellanmål tidigare. Om du blir mätt på det och får energi så tycker jag att det är ett bra mellanmål! Kanske kan man slänga in en frukt också för att få lite mer vitaminer. 

Vilken hemsida kan man ladda ner photoshop till macbook? Ingen aning, sök runt!

Hej! Hur mycket tid lägger du på bloggen varje dag, med fotografering, redigeringar etc inräknat? Hej på dig! :) Jag lägger ner väldigt mycket tid varje dag om man räknat totalt. En del dagar har jag tidsinställt inlägg, så då lägger jag inte ner så mycket tid, samtidigt blev det ju mer tid dagen innan. I snitt blir det kanske 2 timmar per dag.

Hur får du så bra kvalité på dina bilder i bloggen? Alltså hur gör du för att de ska behålla kvalitén när du förminskar dem? Grym blogg btw! Kram! Jag tycker att kvalitén försvinner väldigt mycket när man laddar upp bilder på bloggar, men jag brukar alltid välja "spara för webben" för bästa resultat. Sedan förminskar jag dem till rätt storlek i ps, inte i själva inläggen. Tusen tack! <3

Berätta lite om hur det är på din gymnasielinje! :) Jag gillar verkligen ekonomilinjen! Dels är företagsekonomin ett roligt ämne och också ett ämne jag har lätt för. Nu i ettan är företagsekonomi den enda nya kursen, men i tvåan kommer jag också att läsa privatjuridik och ledarskap och organisation.

1. Hur lång tid tog det för dig innan du hade seriösa bloggläsare? Alltså att du hade tex 20 eller mer varje dag än endast 10 någon dag och 18 någon annan? Det har växt lite gradvis, men när jag hamnade på startsidan för blogg.se för allra första gången fick jag många nya läsare som stannade kvar!

2. Vad är det viktigaste man behöver tänka på när man redigerar? Ljuset, se till att bilden inte blir för mörk/ljus & färgerna, se till att färgerna är naturliga och speglar din bild.

3. Vilken kamera tror du personligen är bäst? Canon eos 600d eller nikon d700? Jag har ingen aning eftersom jag inte fotar med Nikon, men båda är säkert väldigt bra kameror!

Spelar du något instrument? Nej! Jag har dock spelar gitarr en gång i tiden. På amatörnivå i och för sig, haha!

Vad tänker du göra efter gymnasiet? Resa, resa, resa! Och bara leva livet.

Roligaste ämnet i skolan? Företagsekonomi

Favoritgodis? Är inte så förtjust i godis egentligen, är mer en glass människa. Men choklad är ju aldrig fel. 

Drömresemål? Australien, Bora Bora, Caribien, Nya Zeeland osv. Vill resa överallt!

Kan du göra en room tour/ house tour? Älskar din blogg! <3 En room tour kan jag nog göra igen, ingen house tour däremot. Tusen tack!!

Fotar du i Raw eller JPEG? Fotar alltid i Raw! Så mycket bättre!

Hur brukar du redigera dina bilder? Får alltid denna fråga och den är jättesvår att svara på eftersom det är så olika varje gång. Men ta en titt bland mina redigerinstips så hittar du massa olika tips där!

Brukar du fota manuellt eller med andra inställningar? Fotar ALLTID manuellt

Skulle du kunna visa hur du redigerar dina bilder i Photoshop? Det är som sagt olika varje gång, men ska försöka visa lite fler bilder!

Vad har du för kamera, inställningar, hjälpmedel osv? Kamera: Canon eos 6D. Inställningar: Beror på bild, men bländare: 1,4-2.2 ungefär. Slutartid så snabbt som möjligt och ISO så lågt som möjligt. Hjälpmedel: använder stativ ibland!

När hade du ätstörningar? När jag gick i typ 7:an-8:an

Hade du anorexi? Nej, eller jag fick det aldrig "bekräftat" i alla fall.

Vilket fotoredigeringsprogram använder du? Photoshop CS 5

Finns det något gratis redigeringsprogram som du rekommenderar?  Photoscape eller ett online redigeringsprogram som jag tyvärr inte kommer ihåg vad det heter.

Vilket är dit favorit resmål? Tycker alla ställen jag varit på har sin egen lilla charm, men jag älskade ju verkligen New York.

Har du några tips för att ta bra semesterbilder? Postade ett sånt inlägg på min tidigare blogg, kan lägga upp det här igen!

Jag vet att du kämpade med att gå upp i vikt för ett tag sen, hur har det gått? Har du några tips nu i efterhand? Det var såklart jobbigt i början ångestmässigt. Man behövde äta så sjukt mycket, vilket jag inte alls var van vid. Nu äter jag inte lika mycket och har väl stannat på vikten jag har nu, skulle dock inte skada om jag vägde lite mer. Mitt tips är väl att alltid komma ihåg att vikten är verkligen inte det viktigaste i livet, du är fin precis som du är!

Hur många unika besökare har du? Lite oklart, kan inte riktigt läsa av nattstads räkning.

You took some photos of the sunset, which settings did you use? I don't remember, sorry!

Can you make a Stockholm guide maybe? Love your blog btw! First of all, thank you! And yes I can try to make a guide!

Vad har du för stil på texten i dina inlägg? Vet inte tyvärr..

Gillar

Kommentarer

ElinPetersson
ElinPetersson,
Oj vad många frågor du fick. Måste bara säga att du gjorde inlägget både snyggt och intressant, många "frågestundsinlägg" blir alldeles för långa och tråkiga att läsa igenom.
nouw.com/elinpetersson
minnalindsjo
,
kan du följa mig om du vill du får gärna kolla in på min blogg och kicka