Svar på frågestunden del 2

Hur får man bättre självförtroende och bättre självkänsla? Jadu, om man ändå visste svarat på den frågan.. Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med det eftersom jag själv har sämsta självförtroendet och självkänslan. Jag brukar dock känna mig säkrare i mig själv när man får stöd och vänner som peppar en och säger positiva saker.

jättefin blogg! Kan du inte göra fler fototips inlägg? Tips på hur man får en kontinuerlig blogguppdatering? Pluggtips? Hur redigerar du dina bilder? Kan du inte typ lägga ut före/efter bilder? Tack så mycket! Jo absolut, jag kan fixa det! Att visa hur jag redigerar mina bilder är dock så himla svårt, jag vet inte hur jag ska visa, det är så extremt krångligt att spela in en film tyvärr.. 

Varifrån har du laddat ner photoshop, har du ngn länk du kan dela med dig av? Fixade photoshop för flera år sedan så jag har tyvärr ingen länk eller liknande. Man kan annars ladda ner testversionen på deras hemsida.

Hur lagar du din kaffe? Vi har en nespressomaskin hemma så jag lägger helt enkelt ner en kapsel där som jag sedan blandar med skummad mjölk. Superenkelt och supergott!

Tycker du tar så himla fina bilder och får till en sån himla härlig känsla och bra ljus, skulle du kunna göra ett inlägg om hur du redigerar dom och vilka/vilket program du använder?? :) Åh tack så mycket! Jag använder photoshop cs5 och jo det ska jag som sagt försöka fixa! :)

Jag skulle vilja lära mig fota, familjen har en nikon D3000. Har du något tips för nikon? Vad tycker du är bäst nikon vs Canon ( varför? ) Jag har bara haft canonkameror så jag kan tyvärr inte så mycket alls om Nikon. Vad jag vet är att båda är väldigt bra märken! Jag förstår inte riktigt vad du menar med tips för nikon, men ett allmänt tips är ju bara att fota mycket och lära sig sin egen kamera. Öva öva öva!

 Bästa böckerna ? Kommer inte ihåg sist jag verkligen sträckläste någon bok tyvärr, men Harry Potter-böckerna minns jag att jag tyckte var så himla, himla bra. Så det får väl bli dem då, haha.

 Hinner du läsa mycket nu under skolåret? Tycker själv det är svårt att finna tid för läsningen ... Nej jag brukar inte läsa så mycket längre tyvärr, läser mest på sommaren faktiskt då man kan läsa på stranden, vid bryggan, i hängmattan osv. Det är som du säger så svårt att hinna med nu!

Om du fick vara någon annan för en dag, vem skulle du då vara? Gud vilken svår fråga! Hmmm jag skulle nog välja någon cool och känd person med ett intressant liv. Typ Barack Obama eller kanske Beyonce?

Vilka mellanmål äter du mest just nu? Just nu äter jag ofta turkisk yoghurt med banan och nötter och sen självklart avokadomackor (det är typ det bästa som finns)

 Har du några tips på affärer för fina klänningar för middagsbjudningar mm? Alltså inte vardags utan mer fest/ tjejmiddag etc. Jag har själv SÅ svårt att hitta snygga klänningar nu för tiden, men ett tips är ju alltid att kolla in H&M, Zara osv. Jag gillar inte att lägga ner supermycket pengar på just festklänningar och då är budgetbutiker bra. Två hemsidor man kan kolla in är Nelly och Asos.

har du slutat på fotboll? Ja, det har jag, eller jag har rättare sagt ett uppehåll, men nu är ju säsongen slut och jag tror inte att jag kommer komma tillbaka efter vintern. Dock saknar jag fotbollen så JÄKLA mycket. Saknar glädjen när man gör mål, att vinna en närkamp, slå en bra passning, kämpa sig igenom en tuff match och bara att känna samhörighet med laget. Tyvärr tyckte jag att träningarna var väldigt tråkiga och jag vill inte spela med damerna eftersom jag inte vill satsa och inte orkar åka flera timmar för att spela en enda match.

Här är lite frågor; Är du en festtjej? Isf när började du dricka/festa? När var senast du "höll på" med någon? Hej hej på dig, det är folk som läser min blogg ( typ mina föräldrar osv.) som jag inte tycker behöver veta allt, så jag skriver aldrig om sånt här, hehe. Fråga mig någon annanstans om du är intresserad av att veta, haha. Men jag är ju 17 år, snart 18 så ja, du kan nog gissa själv!

Vad tycker du om din skola? Hur är människorna? I ettan gillade jag inte blackan speciellt mycket, men nu trivs jag faktiskt mycket bättre. Jag har kommit mycket närmre dem i min klass, vilket jag är superglad för! Annars älskar man ju blackan just för alla randiga halvdagar en gång i veckan. Annars är det en helt vanlig skola typ! Människorna är väl snälla antar jag (jag känner ju långt ifrån alla), men det finns en del som jag tycker är ganska nedlåtande mot andra, men sånna människor finns väl tyvärr överallt.

Din bästa resa? Svarade på denna fråga i förra inlägget

Det bästa med din familj? Att vi har roligt tillsammans och att de alltid ställer upp och stöttar mig

Jag har en Canon 600d idag men går i valet och kvalet om jag ska byta upp mig till en fullformatskamera. Tycker du att det är värt att göra det? Det är ju ganska mycket pengar det handlar om. Det beror ju helt på hur mycket du känner att du vill satsa på ditt fotograferande och hur duktig du är nu. Jag tycker t.ex. inte man ska köpa en kamera för att få bättre bilder, det kan man få om man bara lär sig sin kamera. Om du känner att du vill fortsätta utvecklas och göra något mer än att bara fota vardagsbilder tycker jag att du kan köpa upp dig! Jag är själv så himla nöjd med mitt köp! 

hej, jag ska åka till stockholm min kompis över några dagar och undrar om du har några tips. Bästa i Stockholm? Bästa shopping och restauranger? Något man inte får missa? Superfin blogg har du! Jag kan skriva ett inlägg om detta för att kunna tipsa mer utförligt. Om jag dock ska skriva ett snabbt tips så är det väl att gå till Biblioteksgatan för lite roligare affärer, de bästa fiken hittar man inte där det är som mest folk, utan testa att gå in på lite mindre gator osv. Försök att undvika området runt plattan, Stockholm är så mycket mer än det!

Jag undrar om du har någon spellista med träningslåtar? Skulle verkligen uppskatta lite nya låtar att lyssna på medan jag tränar, har sett att du har andra spellistor ute på spotify. Älskar din blogg!! Har inte hunnit fixa en träningslista än.. Kan länka när jag har det! 

Hur gör du för att alltid få så fina bilder till bloggen, tar du med kameran när du äter på restaurang m.m? Nej, jag brukar inte orka släpa med mig kameran om jag ska ut tyvärr. Istället fotar jag med mobilen, inte alls lika fint, men mycket skönare, haha. 

När och hur började din blogg växa? Jag blev länkad ett antal gånger på blogg.se's startsida och sedan har jag vunnit veckans blogg hos bland annat Nicole Falciani och Andrea Hedenstedt (det var dock ett tag sedan när de hade mindre läsare).

Du länkade tidigare dina kompisars bloggar som är på utbytesår och du har länkat dina andra vänners bloggar tidigare men jag hittar inte dom inläggen. Kan du länka dem bloggarna du själv läser? Och dina vänners? :D Självklart! HÄR är inlägget om utbytesstudenterna sen läser jag även mina kompisar Tora och Klaras bloggar och även Sandras blogg, Michaelas blogg, Fannys blogg och kollar ibland in på de andra devote-bloggarna på topplistan, samt några mer lite då och då. Vill du ha exakt alla bloggar jag läsare? Skriv det i så fall så fixar jag ett inlägg!

Tänker du resa utomlands nästa sommar? Typ med 2 ubersnälla kompisar kanske? Borde det inte bli dags att boka det nu???? Men JAAA lätt!! Vi bokar snart (!!), måste bara klämma in någon gång när det passar juu. 

Favoritklädesmärke och vilken/vilka är dina favoritbutiker? Du har alltid så himla fina kläder! Jag har typ inget favoritmärke faktiskt. Jag gillar Zaras kläder, men hittar tyvärr aldrig något i butikerna, samma med Ralph Lauren Denim & Supply. Jag köper det jag tycker är fint, har väldigt blandade märken hemma. En affär jag hittade i Berlin som hade massa fint var Uniqlo. 

Hur orkar du ta bilder på dig själv varenda dag nästan? :) Hahah, alltså jag tar nästan aldrig uppställda bilder på mig själv, det händer cirka en gång varannan månad. När jag väl gör det tar jag dock många bilder och sedan sprider jag ut inlägget med dessa bilder. Det kan säkert framstå som jag fotar nya bilder på mig själv, men det händer väldigt sällan eftersom jag aldrig orkar. 

Gillar

Kommentarer

tovvsan,
Jättebra svar!
tovvsan.blogspot.se/
Mollie12
,
En snabb fråga, hur blir man länkad på nouw.coms startsida? är bara lite nyfiken 😉)))
amandavalfridsson
amandavalfridsson,
Jag har inte gjort något speciellt för att bli länkad faktiskt 😊
nouw.com/amandavalfridsson