Svar på frågor angående jobb

Hej Amanda! I somras så sommarjabbade ju du på ett dagis, jag undrar hur du fick den jobbet? Alltså sökte du det själv, med CV osv, eller fick du hjälp av kommunen eller hur gjorde du? Tacksam för svar! Din blogg är jättebra förresten :)

​Hej! Först och främst; tack så mycket! Jag fick mitt sommarjobb via kommunen. Jag sökte via den statsdel jag bor i och då fick jag skriva en liten text om mig själv, fylla i lite uppgifter samt önska veckor och arbetsområde. Jag skrev alltså inget CV eller liknande. Bor du i Stockholm kan du gå in HÄR för att läsa mer.

Hej Amanda! Jag är snart tretton och vill käna pengar, jag har veckopeng och mer men jag vill ha något lite "extra" som ett "jobb". Hur gammal måste mab vara för att sitta barnvakt?

​Hejsan! Det finns ju inte direkt några regler vad gäller hur gammal man måste vara för att sitta barnvakt utan det är snarare upp till familjen att bestämma. Däremot tror jag att det är svårt att få jobb som barnvakt hos en okänd familj om du är så pass ung, de söker oftast lite äldre då man måste ta ett ganska stort ansvar. Vad du däremot kan göra är att fråga folk i din närhet, kanske några grannar, familjevänner eller liknande, och erbjuda dem hjälp lite då och då och säga att du gärna ställer upp som barnvakt.

Gillar

Kommentarer

isaaa_,
hehe kul att du får agera syo typ. ha ;)
isabyl.devote.se
Julia_facebook
,
Hej! Har följt din blogg väldigt länge nu av den simpla anledningen att den är otroligt bra! Men jag har en fråga. Jag har för mig (?) att du för länge sedan skrivit om att du har haft en speciell relation till mat tidigare.? Jag själv lider av ätstörningar och har gjort en längre period nu, men har alltid inspireras otroligt mycket av dig(på ett positivt sätt). Om detta är en fråga du skulle vilja ta upp och mer berätta om just dina erfarenheter kring det vore det.....ja inte roligt kanske, men intressant, lärorikt. Massa kramar!