USA - dag 3

Fortfarande jetlagade vaknade vid redan klockan 6 och tog oss ut på en tidig springtur. Vi sprang längs strandpromenaden, älskar att springa som ett sätt att upptäcka nya städer. Efter springturen åt vi frukost på hotellet, klassisk rostad bagel med färskost och yoghurt och sedan hopp in i bilen för dagens utflykt.

Dagens första mål var bort mot Malibu och Point Due

Vad man inser när man är i LA är att det är så mycket större än vad man tror. Pappa hade försökt förklara för mig att det alltid är massa köer och det tar tid att ta sig till olika ställen, men jag trodde inte det kunde vara så mycket köer. Det visade sig att jag hade fel. Det var köer överallt, så mycket bilar och så långa avstånd.

Efter några timmars körande på motorvägen svängde vi av mot palmerna.

Rätt najs utsikt att åka längs med. Här passerade vi nog snart Malibu eller Santa Monica.

Sedan klev vi av vid Point Due som tydligen skulle vara en fin utsiktsplats.

Helt plötsligt blev det superdimmigt. Utsikten var fin, men om man jämför med vad vi skulle få se senare under resan var de inte alls något speciellt.

Vi traskade runt lite längs klipporna innan vi tröttnade och åkte tillbaka.

På väg till bilen låg jättemånga fina hus med massa blommor och lyxiga, privata uppfarter.

Men vi ville ändå se stranden och lite lyxiga hus, dessvärre var det rätt svårt att hitta till en beach access, men vi hittade tillslut en och gick ner för ett snabbt besök.

Inte världens finaste strand, men fint vare ändå. Två av oss i familjen påstod sig även se delfiner hoppa i vattnet.

Vi fortsatte vår färd hemmåt men valde nu en väg längs bergen.

Stannade på en stor mataffär för lunch. Det finns verkligen så mycket fräsch mat i amerikanska affärer. Frukthyllorna är 100 gånger bättre än i Sverige.

Jag plockade ihop en egen sallad med lite melonklyftor vid sidan om.

Vägarna i LA är verkligen stora och breda. Ibland fanns det fyra filer i vardera riktning.

När vi ändå i trakterna bestämde vis oss för att åka in till Hollywood och spana in Walk of fame

Hollywood-skylten i bakgrunden och det var väl ungefär så nära vi kom skylten under denna resan.

För att ta oss till själva walk of fame där alla handavtryck och de kändaste stjärnorna är fick vi gå hur långt som helst. Vi gick genom områden i Hollywood som verkligen inte fick staden att framstå från sina bättre sidor. Det luktade gammalt piss överallt, läskiga skumma människor i varenda hörn och så mycket turister överallt.

Till slut kom vi fram och jag tog plikttroget några bilder på handavtryck och stjärnor, även fast jag inte kunde hitta några namn jag kände igen. Var inte heller så sugen på att leta då jag mest ville bort från lukten, allt folk och från den 35 gradiga värmen.

När vi kom hem intog jag sängläge och solstinget jag tydligen fått under dagen trädde fram. En hemsk huvudvärk och ett illamående fick mig sängliggandes i några timmar. När det började bli middagsdags anslöt sig äntligen våra kusiner som precis landat i LA och vi begav oss ut mot restaurangen.

Min morbror spenderade sitt utbytesår på High School i LA på stranden bredvid våran. Han hängde ofta på ett mexikanskt ställe som han ville återbesöka nu ett antal år senare. Det var ingen fancy restaurang men min burrito var riktigt god, LA är faktiskt känt för bra mexikansk mat.

Efter maten traskade vi vidare, tog en promenad och sa hejdå innan kröp ner i våra sköna sängar.

Jag har så mycket tips att dela med mig av för den som roadtrip:ar i USA och jag känner att jag lätt svävar i väg i texterna under bilderna, men jag tänker att jag samlar alla tips i ett och samma inlägg när jag sammanfattat alla dagar och är klar med den biten. Så nu vet ni att jag fattar mig kort och tipsen kommer lite senare :)

Gillar

Kommentarer

BLOG_of_FOODCRAFT
BLOG_of_FOODCRAFT,
Ska hålla koll på din blogg så jag inte missar dina tips 😊 superfina bilder också!!

Veckans tema på min blogg är - nyttiga onyttigheter: vetemjölsfria low carb pizzor, bröd, efterrätter, pajer, nudelrätter + lite godis.

Eat clean & guilt free!
Ikväll low carb blåbärspaj!
nouw.com/blog_of_foodcraft
Linn
Linn,
Fantastiska bilder! Gillar att du lägger in så många i inlägget.
nouw.com/linn
carolinelindfors
carolinelindfors,
Vad härligt du har haft det! Jag älskade LA när jag var där för två år sedan. Vill du följa mig och min blogg så bor jag för tillfället i USA och ska börja på High school i Aug. Är 16 år och fyller 17 i jan. Ha en jättetrevlig dag!

Din blogg är jättebra.
nouw.com/carolinelindfors
pahlin99,
Så härliga bilder verkligen! Skulle så gärna också vilja besöka Walk of fame. 😊
photobyemelieee.blogg.se
Elna
Elna,
Fina bilder! Dit skulle man gärna åka själv
nouw.com/elna
tovvsans
tovvsans,
äälskar bilderna!
nouw.com/tovvsans
ceder
ceder,
Väldigt fina bilder! Hade gärna åkt utomlands och fotat jag med.
nouw.com/ceder