USA Dag 9 - Grand Canyon

Vi började dagen med att stiga upp tidigt tidigt..

Vi skulle nämligen se soluppgången över Grand Canyon. Vi satt på klipporna i runt en timme och allt var väldigt fridfullt, tyst och stilla.

På väg tillbaka till hotellrummet stötta vi på våra köra vänner ännu en gång.

När frukosten var uppäten, snacks handlade och vattenflaskorna fyllda gjorde vi oss redo för dagens mission - hiking.

Vårt hotell var så risigt så vi vågade inte lämna något på rummet, därav behövde vi förutom massa vatten släpa med oss värdesaker i dessa fula ryggor. Upp och ned för berget bar vi alltså på en macbook, iPads, filmkameror, gopros, systemkameror osv. Ganska tungt ja.

Vi gick på en smal liten stig längs berget, utan några som helst skydd för att falla ner och tydligen är det flera människor om året som dör när de går för nära kanten eller spelar sina kompisar ett spratt genom att låtsats trilla ned, men sen på riktigt tappar balansen och ramlar. Lite läskigt var det att gå där faktiskt, men är man inte jättehöjdrädd gick det bra.

Längs vägen ner till marken fanns två, tre stopp, vi stannade efter drygt en timmes vandring på stopp nummer två. Nästa stopp var drygt 3 timmar neråt, och det kände vi inte direkt för i denna hettan.

Vi vilade i skuggan, åt lite snacks och fyllde på med mer vatten. De rekommenderar att man har 4 liter vatten per person med sig och ja jag drack faktiskt 2 liter vatten på väg ned och laddade upp med lika mycket på tillbaka vägen. Helt sjukt hur viktigt det är att dricka vatten i sån värme, det behövdes verkligen. Vi mötte flera amerikanare som gick nedåt med endast liten läskburk i handen, man ba jaa, bra där.

Att gå upp igen tog drygt 1,5 - 2 timmar. Ganska skönt att väl komma upp sen.

Då åkte vi till ett populärt utkiksställe och fotade lite. Vet att det är extremt många liknande bilder i detta inlägg, men det var så svårt att fånga allt på bild så jag bombade en massa, haha.

​Sedan bytte vi om för att äta middag och försökte lokalisera finaste restaurangen i området, vilket det inte fanns många av. Och ja ni ser ju kvalitén på amerikansk mat, haha. Men det var helt okej gott faktiskt :)

Gillar

Kommentarer

elsasiiiis
elsasiiiis,
Åh, där var jag 2013! Hur coolt som helst!!!
nouw.com/elsasiiiis
Joanna-Från 95-65 kg!,
så fina bilder
domkallarmighannes.com
LivLisas
LivLisas,
Fina bilder!
nouw.com/livlisas
ninnik
ninnik,
vilka härliga bilder! grand canyon ser ju så fint ut!
nouw.com/ninnik
Alma,
fantastiska bilder!
almabengtsson.se/
almadahlstrom
almadahlstrom,
Åh ska dit i juni! Längtar så!!
nouw.com/almadahlstrom
Elna
Elna,
Så underbara bilder!
nouw.com/elna
Elin
,
Superfina bilder!
Kan inte du förklara hur du tänkt när du fotat dessa? För att få med den mäktiga känslan av höjden och djupet osv men ändå få allt så skarpt? Vad har du för inställningar och objektiv? 😊
Du är såå duktig!